ongeluk wordt geluk
doordat men het aanvaardt
Herman Hesse

Atelier en Workshops

Naast de workshop Levenshuizen en de workshop Enneagram is er ook open Atelier “de Weg“.

De workshop Levenshuis bouwen is er in drie categorieën: voor volwassenen (Levenshuis), voor jongeren (Droomhuis) en voor kinderen (Fantasiehuis).

In de Enneagram workshop krijg je meer inzicht in je persoonlijke drijfveren. Wat drijft je, waar ben je naartoe op weg? Waar gaat het om voor jou?

 

 


WORKSHOP LEVENSHUIS BOUWEN

Een levenshuis bouwen doe je in een workshop met  minimaal vier en maximaal acht personen.
In één of twee zaterdagen ( van 10.00-16.00 uur) of zeven avonden (van 19.15-21.30 uur) bouw je stapsgewijs aan je huis. Zie agenda.
Tijdens die zeven heldere stappen vorm je jouw levensgeschiedenis letterlijk om tot een metafoor: een concreet, door jou zelf vormgegeven huis.
Het bouwen aan dit huis  spreekt je voelen, je denken en je doen aan.

 

Je kijkt vanuit het nu naar hoe jouw levensloop is gegaan om te ontdekken welke lijn erin zit en wat het je te zeggen heeft. Het gaat erom meer inzicht te krijgen in jezelf en daardoor helder te ervaren dat jouw unieke leven een prachtig gevormd bouwwerk is waar nog volop aan gebouwd wordt.
De zeven stappen vormen zowel een terugblik op je leven als een hernieuwde kennismaking met jezelf: schoon je eigen verhaal eens op. Wat als een tegenslag te boek staat blijkt eigenlijk een kans geweest te zijn! We plannen wel onze vakantiebestemming, maar bekijk ook eens jouw levensbestemming, waarnaar toe leidt dit alles?
In de bouw van jouw levenshuis wordt zichtbaar hoe jouw verhaal eruit ziet, en kun je je bouwplannen nog bij stellen…

 

Denken, voelen en doen, zijn de 3 pijlers waarop dit Levenhuis is gebouwd. Wat heeft bij jou de voorkeur? Welke krijgt de minste aandacht? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, jouw Huis!

 

Het huis kan een blijvende spiegel en een herinnering zijn aan wie je bent, en waarheen je onderweg bent of wie je wilt worden.

 

 

 

Huis ChristienDit huis is het resultaat van een hele mooie integere middag.

Evelien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo stond Harm Edens voor de NTR opeens op de stoep. Hij heeft een item gemaakt over de workshop Levenshuizen en zelf een Levenshuis gemaakt. Dit item is binnenkort te zien bij 100% beter Wonen op de maandagavond ned. 2 0m 19.25-1955. De precieze datum volgt nog. Het was een mooie ervaring en naar ik hoop een leuk item voor geïnteresseerden.

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ Mijn herinnering en mijn gevoel kregen ineens vorm. Ik kon verdriet aanraken, dromen een plek geven, hoop vorm geven. Het eindresultaat maakte zichtbaar en tastbaar waar ik vandaan kom en waarheen ik onderweg ben. En vooral; dat ik al heel erg op de goede weg zit. Ik vond de workshop en prachtige manier om gecoacht te worden.’

Evy

 

 

 

 

 

 

 

“Toen ik mijn levenshuis aan het bouwen was kwamen er heel andere dingen naar boven dan als ik normaal mijn leven zou verwoorden. Door het fysieke van het bouwen kwam kwam mijn levensverhaal in een heel ander, fris perspectief te staan  dan met de woorden die ik er normaliter aan geef. Dat genereert nieuwe oplossingen en inzichten. Het heeft uiteindelijk mijn sterke kanten in het volle daglicht gezet en nieuwe inzichten gegeven in mijn kwaliteiten en behoeftes.”

Arno

 

 

 

 

 

`Ondanks dat ik me opgegeven had, zag ik er toch een beetje tegenop.

Dit bleek helemaal niet terecht. Ik heb het heel leuk gevonden,  mijn man was

blij verrast toen ik hem vertelde dat ik er zo´n goed gevoel van over had gehouden. 

Ik voelde me uitgenodigd om echt geïnspireerd aan de slag te gaan, binnen een prettige en veilige sfeer.`  

Ellen

 

 

 

 

 

 

 

`Het belangrijkste wat ik eruit heb gehaald is dat ik meer plezier in mijn leven moet brengen. meer spelen,

alles minder zwaar nemen. Dat zie ik direct terug in mijn bouwwerk`

Bart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

`Ik zie terug in mijn levenshuis dat mijn weg van complexiteit naar eenvoud loopt. `

Albert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Het was een leuke onderneming: zo bouwend door je leven te gaan. Er ontstonden nieuwe inzichten en ook het plezier werd steeds groter.  Gaandeweg werd ik steeds enthousiaster over wat er ontstond en uiteindelijk kan ik me er voor de volle 100% in vinden. Nog steeds geeft het levenshuis mij voeding en inspiratie voor mijn leven. Het straalt!”
Jan

 

 

HET ATELIER “de Weg

Op zaterdagochtend van 10.00-13.00 is er Atelier “de Weg“. Hier gaat het erom dat je creatief uitdrukking geeft aan wat je bezig houdt. Bijvoorbeeld “Wat wil ik eigenlijk?” “Wat zegt mijn huidige situatie me?” “Hoe krijg ik meer energie?” Wat wil je onderzoeken en hoe geef je het vorm. Ook bekijken we literatuur omtrent dit onderwerp en kun je zelf ook boeken inbrengen die je inzicht hebben gebracht of inspireren. Plezier in vormgeven is het belangrijkste, je hoeft zeker geen kunstenaar te zijn. En daarnaast het leuk vinden om hier over te praten.
Kijk in de agenda voor beschikbare data en de locatie.

 WORKSHOP DROOMHUIS BOUWEN

Voor kinderen is er de workshop Droomhuis/ Fantasiehuis bouwen. In tweeënhalf  uur tijd geven ze vorm aan hoe zij in hun leven willen wonen. Wie wonen er in het huis? Hoe ontspan je in jouw huis? Waar staat je huis? Welke functies heeft jouw huis? Wat is er nog meer mogelijk? Leef je inspiratie uit en maak een spetterend huis!
Kijk in de agenda voor beschikbare data en de locatie.

 

 

ARCHITECTUUR CURSUS

Ook verzorgd Huis aan de Weg een ARCHITECTUUR CURSUS voor kinderen.

Met voorgezaagde deeltjes hout, (balken, plankjes, cirkels, driehoeken etc.) wordt er gebouwd met witte lijm en of warme lijmuit de lijmpistolen. Daarnaast zijn er nog andere materialen beschikbaar, zoals stof, kralen, papier. Ook wordt er aandacht besteed aan de architectuur, lokaal, nationaal en internationaal. Met welke materialen je allemaal kunt bouwen en voorbeelden daarvan. En het belangrijkste is natuurlijk: wat wil jij bouwen? Het plezier in bouwen staat voorop. Ook kun je je bouwwerk schilderen om het helemaal af te maken.

Kostprijs en invulling te bepalen naar de vraag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WORKSHOP ENNEAGRAM

Stel: je gaat op reis. Waar ga je naar toe? Hoe ga je op reis? Wat zoek je op je reis? Welke prachtige uitzichten trekken aan je voorbij en voor welke gevaren en risico’s moet je oppassen? Waarheen ben je eigenlijk op weg? De reis is de metafoor van je eigen leven. Je enneagram-type is bepalend voor hoe je deze reis ervaart en wat je ziet. Je zult zien dat er een blueprint bestaat die jouw keuzes bepaald. Zo vrij zijn we eigenlijk helemaal niet. Via de workshop doe je meer kennis over jezelf en de andere ‘reizigers’ op. Je ervaringen van deze reis en daarmee jouw type en de daarbij horende keuzes en “landschappen” worden duidelijk gemaakt aan de hand van deze workshop. Met de reis metafoor worden jouw route, je manier van reizen en waar dat voor staat, duidelijk. Dit geeft op een diep niveau inzicht in waar jouw leven omdraait. Dit helpt om allerlei innerlijke bewegingen beter te kunnen plaatsen en helder keuzes te maken. Bereidt je wel voor op een nieuw paradigma! Maar van een ongelooflijke schoonheid…en vrijheid.

De workshop wordt per 2 dagen gegeven.
Kijk in de agenda voor beschikbare data en de locatie.

 

ENNEAGRAM

Het Enneagram is een systeem gebaseerd op negen persoonlijkheid- of menstypen en dus negen verschillende levensvisies.
Elk type mens kijkt door een bepaalde bril naar de werkelijkheid. Dit maakt dat we alleen zien wat we willen zien en daarmee beperken we onszelf. Dóórkrijgen hoe dit mechanisme werkt maakt dat je je vrijer kunt bewegen en daardoor meer in evenwicht komt. Ieder mens heeft op basis van zijn enneagram-type zijn eigen ontwikkelingsweg. Ook bijvoorbeeld  onze partnerkeuze is hierop gebaseerd.