om gelukkig te zijn moet je iets doen
waar je gelukkig van wordt
Christmas crackers

Ronald Spruit

 

Ronald Spruit (1963) is levensloopbaan-coach. In zijn praktijk Huis Aan De Weg combineert hij de drie aspecten van het menselijk zijn: denken, voelen en doen.
Zijn loopbaan bestond uit werk in de gezondheidszorg, een baan waarin het “voelen” centraal stond (betrokkenheid, passie). Daarna was hij vijftien jaar lang meubelmaker, werk waarin hij vooral aan het ’doen’ was (een vanzelfsprekend “doen”, vakmanschap). En juist in deze periode werd het “denken” gevormd (kennis, inzicht).  Alles kwam samen. De cirkel was rond: voelen, doen en denken. Hier draait het om, hierin de balans vinden en zo een completer mens worden, authenticiteit en een zinvol leven ervaren, een gelukkig leven.

“De Weg” als metafoor van je eigen proces gedurende je leven. Die zichtbaar te krijgen, de betekenis ervan te ervaren en ervan te genieten! Kom langs!

 

‘Op mijn 19e las ik het boek “Ontmoetingen met Bijzondere Mensen” van G.I.Gurdjieff. Dit boek inspireerde mij. het was gedreven, overtuigend en krachtig! Het bleef op de achtergrond aanwezig als een belofte. Groot was mijn verbazing toen ik rond mijn 35ste de persoonlijkheidsleer van het Enneagram ontdekte. Diezelfde Gurdjieff had dit leermodel in 1922 naar Europa gebracht. Het enneagram was voor mij een feest van herkenning. Eindelijk las ik in een boek de invalshoek waarmee ik zelf naar mezelf en anderen keek. Het model geeft inzicht in de wijze waarop wij allemaal belemmerd worden in de benadering van het leven en de weg die wij zoeken om ons te bevrijden van onze ‘levenskramp’: de stress, de burn-out, de depressiviteit.
Het Enneagram-model gebruik ik in mijn coaching, om de weg terug te vinden naar je mooiste zelf, je ware zelf. En zo krachtig, authentiek en helder in het leven te staan.